Roskilde får ny byggesagsportal

By, Kultur & Miljø forvaltningen i Roskilde er på trapperne med en ny online portal, hvor byggesager for hele kommunen bliver tilgængelige for borgere og alle andre interesserede såsom ejendomsmæglere og byggefirmaer.

Mange kommuner har allerede et digitalt byggesagsarkiv. Men det særlige ved Roskildes nye portalløsning er, at der er tænkt ud af boksen i forhold til at stille en spændende løsning til rådighed for offentligheden. En fremtidsløsning der både inddrager søgning i kort og temasøgninger på tværs i arkivet.

Med portalen kan borgerne således give sig selv udvidet aktindsigt: ”Borgerne får flere muligheder og kan eksempelvis søge på, hvilke carporte, der tidligere er godkendt i deres eget område. Vi kommer til at bruge mindre tid på at give aktindsigt – og mere tid på at hjælpe borgerne” siger Jan Kurt Rendboe, afsnitsleder i Byggesag i Roskilde kommune.

JO Informatik er leverandør af den ny byggesagsportal. “Vi leverer i forvejen byggesagsløsninger i 32 andre danske kommuner, men den portal vi har udviklet til Roskilde Kommune, er nytænkende og også i tråd med den ny digitaliseringsstrategi, som ikke blot anbefaler digital adgang – men også bedre brugeroplevelser for borgerne”, siger Jeanett Egesø, Salgsdirektør i JO Informatik.

Portalens byggesagsdokumenter stammer fra kommunens eget elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystem (FICS).